FAQs

Hoe wordt de Top 40 samengesteld?

De Top 40 is een hitlijst die aangeeft welke nummers op dit moment populair zijn. Veel mensen hebben echter geen idee hoe deze wordt samengesteld. Om te bepalen of een nummer in de Top 40 komt, wordt naar een aantal zaken gekeken. Vroeger was het aantal verkochte singles een belangrijke maatstaf. Tegenwoordig telt dit ook nog mee, maar er wordt ook gekeken naar hoe vaak een nummer online wordt afgespeeld. Hoe meer singles er verkocht worden en hoe vaker een nummer wordt gedraaid, des te hoger komt deze in de Top 40.

Wat is belangrijk om een goed nummer te maken?

Wanneer een nummer niet in de Top 40 staat, wil dit natuurlijk nog niet zeggen dat het ook geen goed nummer is. Er worden wekelijks zoveel nieuwe nummers uitgebracht, dat er gewoon geen plek is voor alle nummers in de Top 40. Om een goed nummer te maken, gebruiken artiesten regelmatig dezelfde tactiek. Zo moet de melodie bijvoorbeeld lekker klinken. Indien dit het geval is, gaan mensen het nummer namelijk vaker luisteren. Ook de tekst is belangrijk. Wanneer de tekst makkelijk mee te zingen is en Engelstalig is, scoort deze vaak goed. Een gevoelige tekst over een spraakmakend onderwerp doet het overigens ook vaak goed.

Hoe moet jij je vingers plaatsen bij gitaarspelen?

Als beginnend gitarist is het moeilijk om een gitaar onder controle te krijgen. Oefening baart kunst is in dat geval het meest toepasselijke gezegde. Een goede houding is echter ook belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je met je spelende hand altijd een losse, ontspannen vuist maakt. Ook dienen je vingers lichtelijk gebogen te zijn. Laat de topjes elkaar altijd raken, zodat je hand stabiel is en niet gaat trillen. Plaats je vingers vervolgens op de snaren. Snaar zes is voor je duim, snaar drie voor je wijsvinger, snaar twee voor je middelvinger en snaar één voor je ringvinger. Indien jij een andere houding prettiger vindt, ben je hier natuurlijk ook vrij in.

Hoe combineer je zang en gitaarspel?

Indien het jouw droom is om op te treden met jouw gitaar, wil je het gitaarspel waarschijnlijk combineren met zang. Het is in dat geval belangrijk dat jij je in eerste instantie toelegt op één van de twee onderdelen. Je kunt het beste starten met het gitaarspel. Zorg dat je het nummer akoestisch blind kunt spelen. Vervolgens richt jij je tot de songtekst. Ook deze dien je uit je hoofd te kennen. Pas dan begin je gitaarspel en zang met elkaar te combineren.

Waar vind je de beste akoestische hits?

Om akoestische nummers te vinden die jij met je gitaar kunt spelen, richt jij je waarschijnlijk tot het internet. Hier vind je namelijk talloze websites met akoestische nummers. Deze methode neemt echter behoorlijk wat tijd in beslag. Er is echter een manier die veel eenvoudiger is: maak gebruik van de muziekstreamingsdienst Spotify. Hier vind je de afspeellijst ‘Acoustic Hits’. In deze afspeellijst vind je een groot aantal akoestische nummers waaruit jij inspiratie kunt halen.

Wat moet je doen om een goede gitaarspeler te worden?

Een goede gitaarspeler ben je niet van de ene op de andere dag. Hiervoor moet je ten eerste natuurlijk heel erg veel oefenen. Zonder te oefenen krijg jij jouw gitaar namelijk nooit onder controle. Indien jij een goede gitaarspeler wilt worden, is oefenen alleen echter niet voldoende. Je doet er goed aan om ook gitaarles te nemen. Tijdens deze lessen leer jij namelijk alles over je gitaar. Hierdoor weet je precies hoe jij het instrument moet bespelen. Ook is het belangrijk het geleerde regelmatig in praktijk te brengen. Geef bijvoorbeeld zelf concerten om anderen jouw kunsten te laten horen. Op deze manier word jij vast en zeker een goede gitaarspeler!

Meer:

  • Geen gerelateerde berichten