De beginselen van het gitaarspelen: je vingers plaatsen

Ben jij een muzikaal persoon? Dan is de kans groot dat jij iedere dag wel met muziek bezig bent. Jij luistert er ongetwijfeld vaak naar, maar misschien wil je zelf ook wel eens een instrument bespelen. De kans is aanwezig dat je in dat geval voor een gitaar kiest. Dit is een populair instrument. Bovendien leent de gitaar zich natuurlijk uitstekend voor gevoelige liedjes. Het bespelen van een gitaar lijkt echter een stuk makkelijker dan het is. In het begin worstel jij ongetwijfeld met de vraag hoe jij je vingers precies moet plaatsen. Wij geven je er hier tekst en uitleg over!

guitar

De houding van de speelhand

Indien jij snel gitaar wilt leren spelen, is het belangrijk dat jij je vingers op de juiste manier plaatst op de snaren van het instrument. Begin allereerst met het maken van een ontspannen vuist. Zorg er hierbij voor dat je duim de buitenkant van je ringvinger licht raakt. Ook is het belangrijk dat je vingers lichtelijk gebogen zijn. Tijdens het spelen is het belangrijk dat jij je vingers bij elkaar houdt. Je doet er dan ook goed aan om de vingertopjes tegen lichtjes tegen elkaar te houden. Op deze manier ga je namelijk niet trillen en kun jij de gitaar beter bespelen.

guitarJe vingers op de snaren plaatsen

Heb jij een goede houding aangenomen? Dan wordt het tijd om ze op de snaren te plaatsen. Doorgaans gebruikt men de duim voor de zesde en laatste snaar. Je wijsvinger plaats je vervolgens op snaar drie, je middelvinger op snaar twee en je ringvinger op de eerste snaar. Wanneer jij tijdens het spelen ervaart dat dit niet prettig is, kun je zelf de positie van je vingers aanpassen. Probeer daarom ook goed uit wat jij de meest prettige houding vindt.

Een gitaar met korting aanschaffen

Wil jij gitaar spelen, maar heb je er nog geen? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje aan te schaffen. Het valt jou vast en zeker al snel op dat dit een duur grapje is. Gelukkig kun jij een gitaar ook vaak met korting kopen. Richt je bijvoorbeeld eens tot een tweedehands website. Wil jij per se een nieuwe gitaar? Dan is het verstandig om deze via internet te kopen. Je krijgt hier namelijk met regelmaat aanbiedingen & korting voorgeschoteld. Ook zijn er muziekwinkels die kortingscodes verstrekken om zo mensen te lokken. Kortom: een gitaar kopen met korting is niet bepaald lastig!

Meer:

  • Geen gerelateerde berichten