De beste akoestische hits om met een gitaar na te spelen

guitarAls gitaarspeler probeer jij ongetwijfeld nummers na te spelen. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Wanneer jij een bepaald nummer regelmatig speelt, krijg je het vanzelf onder de knie. Bijschaven is in het begin waarschijnlijk nog noodzakelijk, maar na verloop van tijd speel jij het nummer alsof je nooit anders hebt gedaan. Als beginnend gitaarspeler is het natuurlijk wat lastiger om akoestische nummers te vinden dan wanneer je al gevorderd bent. Lukt het jou ook maar niet om goede nummers te vinden? Wij geven je in deze tekst een aantal handvatten om nummers te vinden.

Richt je tot populaire muziek

Sommige gitaarspelers besteden veel tijd aan het vinden van nummers die zij met hun gitaar na kunnen spelen. Dit is echter helemaal niet nodig. In de hedendaagse Top 40 komen namelijk ook regelmatig nummers voorbij die jij prima na kunt spelen met jouw gitaar. Zo hebben de nummers ‘I’mYours’ van Jason Mraz en ‘Let Her Go’ van Passenger bijvoorbeeld in de hitlijsten gestaan. In beide nummers is de invloed van de gitaar goed hoorbaar. Deze nummers lenen zich dan ook prima om akoestisch te spelen met behulp van jouw gitaar.

guitar

Meer akoestische muziek zoeken

Voor het vinden van akoestische muziek kun jij gaan zoeken op het internet. De kans is echter groot dat je hier veel tijd aan kwijt bent. Het zou daarom makkelijk zijn wanneer er gewoon een complete lijst met akoestische nummers te vinden is. Gelukkig is deze er tegenwoordig ook. Deze lijst kun jij bereiken via de muziekstreamingsdienst Spotify. Zoek daar eens op ‘Acoustic Hits’ en je komt een lijst tegen met heel veel akoestische versies van bekende nummers. Hier kun jij vast en zeker wat inspiratie uit halen.

Muziekboeken en singles op de kop tikken

Wil jij bepaalde nummers helemaal eigen maken? Dan kun je natuurlijk proberen er een eigen draai aan te geven. Je kunt echter ook muziekboeken met akkoorden en songteksten of oude singles kopen. Doordat deze gedateerd zijn, kun jij ze vaak met korting aanschaffen. Zeker op het internet kom jij geregeld aanbiedingen op producten als deze tegen. Wil jij korting krijgen? Bezoek in dat geval ook zeker eens rommelmarkten. Hier worden oude singles en muziekboeken vaak voor een spotprijsje verkocht. Het hoeft dus helemaal niet veel geld te kosten om akoestische nummers op jouw gitaar te leren spelen.

Meer:

  • Geen gerelateerde berichten