Hoe word je goed in het bespelen van een akoestische gitaar?

Bespeel jij al enige tijd gitaar? Dan droom je er vast en zeker van om hier steeds beter in te worden. Logisch, want dit wil natuurlijk iedere gitaarspeler. Toch bereiken alleen de allerbesten het hoogste podium. Om dit podium te bereiken, moet jij natuurlijk wel een pro zijn in het bespelen van de gitaar. Dit is echter een stuk lastiger dan veel mensen denken. Is het ook jouw droom om straks je brood te verdienen met je gitaars? Dan heb je geluk. Wij vertellen je hier namelijk wat jij moet doen om een goede gitaarspeler te worden.

Ga op gitaarlesguitar

Een gitaar heb je niet van de ene op de andere dag ineens onder controle. Nee, hier komt veel meer bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld akkoorden kennen en noten kunnen lezen. Dit leer je niet wanneer jij geen gitaarles neemt. Indien jij direct gitaarles neemt, zie je snel genoeg dat jij steeds beter wordt in het bespelen van gitaar. Is gitaarles je wat te duur? Probeer dan korting te krijgen. Afdingen is vaak niet mogelijk, maar je krijgt bijvoorbeeld wel vaak korting wanneer jij direct voor langere tijd reserveert. Bang dat je zo onnodig veel lessen krijgt? Dat is niet nodig. Een extra gitaarles kan immers nooit kwaad. Je wordt zo namelijk alleen nog maar beter.

Oefen regelmatig

Wanneer jij gitaarles volgt, wil dit natuurlijk nog niet zeggen dat je binnen de kortste keren een pro bent in het bespelen van het instrument. Hier is namelijk heel wat meer inzet voor nodig. Zo is het buiten de lessen om bijvoorbeeld belangrijk om ook zelf regelmatig te oefenen. Het beste is natuurlijk om ieder vrij uurtje in het bespelen van jouw gitaar te steken. Op deze manier krijg je het instrument snel onder controle. Begin je er goed in te worden? Probeer dan eens wat bekende nummers na te spelen.

acoustic guitar

Geef regelmatig concerten

Ben jij inmiddels een geoefend gitaarspeler? Dan wil jij vast aan het publiek laten horen hoe goed jij wel niet bent. En hoe kan dit beter dan door middel van een concert. Wacht niet tot je zelf uitgenodigd wordt, maar start zelf een concert. Het is dan natuurlijk wel zaak om genoeg bezoekers te krijgen, want anders heeft het niet veel zin. Kies er in dat geval voor om geen entreegeld te vragen of voorzie mensen van een kortingscode om kaartjes aan te schaffen. Je zult zien dat de toeloop zo een stuk groter is dan wanneer jij een hoog bedrag vraagt.

Meer:

  • Geen gerelateerde berichten