Over ons

Al van kleins af aan ben ik (Charlene) helemaal gek van muziek. Toen ik amper kon lopen, stond ik al met een speelgoedmicrofoon voor mijn mond mee te schreeuwen met vrijwel alle kinderliedjes. Langzaam maar zeker werd ik ouder, maar mijn liefde voor zang en muziek is nooit verdwenen. Op de middelbare school ben ik vervolgens gaan zingen in een bandje en dat beviel me heel erg goed. Tegelijkertijd ontdekte ik dat ik talent had voor het spelen van gitaar. Daarom ben ik lessen gaan volgen. Momenteel treed ik geregeld op samen met mijn gitaar.

Het heeft me de nodige moeite gekost om het gitaarspel onder de knie te krijgen. Ook de combinatie met zang liep in het begin nogal wat stroef. Ik vermoed dat er veel meer mensen zijn die te maken hebben met dergelijke problemen. Omdat ik weet hoe frustrerend het kan zijn, heb ik besloten deze site op te zetten. Hier vind je allerlei informatie die voor een (beginnende) gitaarspeler zeker weten van pas komt. Ik heb het bijvoorbeeld over de houding en over hoe je professioneel gitaarspeler wordt. Uiteraard ga ik ook in op de combinatie zang en gitaar en noem ik enkele akoestische hits die jij relatief makkelijk met je gitaar na kunt spelen. Op de homepage lees je daarnaast nog een informatief stuk over nummers in de Top 40. Het is mij namelijk opgevallen dat hier de laatste jaren ook steeds meer hits met een gitaar in voorkomen.

De artikelen die je op deze site leest heb ik overigens niet in mijn eentje geschreven. Ik heb een klein team om mij heen van mensen die eveneens verzot zijn op muziek en het bespelen van de gitaar. Wij hopen van harte dat jij wat met de informatie op deze website kunt. In ieder geval veel leesplezier gewenst!

Meer:

  • Geen gerelateerde berichten