Tegelijkertijd zingen en gitaarspelen: hoe doe je dat?

guitar

Jouw gitaar onder de knie krijgen kost je behoorlijk wat tijd. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen is dan ook het advies. Is het jouw droom om ooit op te treden met jouw gitaar? Dan wil jij jouw gitaarspel waarschijnlijk combineren met zang. Deze combinatie is echter maar lastig onder de knie te krijgen. Je bent namelijk met twee dingen tegelijk bezig en dat is niet voor iedereen weggelegd. Heb jij ook moeite om gitaarspelen en zingen te combineren? Wij geven je hier een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Begin met het één, ga dan naar het ander

Veel mensen die gelijktijdig gitaar willen spelen en willen zingen, beginnen met beide onderdelen. In dat geval is de kans groot dat het jou inderdaad niet lukt om het nummer onder de knie te krijgen. Het is een stuk makkelijker om te beginnen met het gitaarspel. Zorg er eerst voor dat jij het nummer akoestisch kunt spelen zonder de zang. Krijg je dit voor elkaar? Richt je dan alleen tot de zang. De tekst van een nummer leer je het snelst door de songtekst erbij te pakken en de melodie op de achtergrond te laten draaien. Met name je timing is belangrijk. Wanneer jij beide onderdelen onder de knie hebt, kun je proberen ze te combineren.

Verdeel je aandacht goedguitar

Een veelgemaakte fout bij zingen in combinatie met gitaarspel is dat mensen zich meer focussen op één van de twee onderdelen. En dan gaat het natuurlijk mis. Wanneer jij gelijktijdig gitaar wilt spelen en zingen, is het zaak om jouw aandacht goed te verdelen. Doe je dit niet? Dan blijf je altijd merken dat er meer focus is op één van de twee onderdelen. Zodoende krijg je de combinatie nooit onder de knie.

Oefening baart kunst

Om gitaarspel en zang gezamenlijk foutloos te laten klinken, is hard oefenen noodzakelijk. Je kunt er ook voor kiezen om zang- en gitaarles te nemen. Hier wordt aandacht besteed aan het combineren van beide onderdelen. Nadeel is alleen dat dit vrij prijzig is. Tegenwoordig krijg je echter steeds vaker korting op de lessen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om online les te geven. In dat geval kun je regelmatig een kortingscode gebruiken. Het volgen van les hoeft dus niet duur te zijn, maar je moet dan wel even wat tijd investeren in het zoeken van geschikte aanbiedingen & korting.

Meer:

  • Geen gerelateerde berichten